AGROTEKNIKK

26-29 november, Norges Varemesse, Lillestrøm

Jarle Kleppan ser frem til årets store begivenhet, Agroteknikk

Agroteknikk - større og viktigere enn noen gang

Kan Agroteknikk bli enda større? – Ja, faktisk. I november setter vi nye rekorder ved å fylle absolutt alt areal hos Norges Varemesse med maskiner, utstyr og aktiviteter. Landbrukets største møteplass blir viktigere enn noen gang, sier den nye utstillingsgeneralen Jarle Kleppan.

24.04.2015
Tekst: Håvard Simonsen | Foto: Håvard Simonsen, Faktotum


– Det blir fem fulle haller spekket med råferske maskinnyheter og løsninger for framtidas landbruk og entreprenørdrift. I tillegg utvider vi suksessen med en egen arena for kompetanse, innovasjon og rekruttering på arealene over utstillingshallene, forteller Kleppan ivrig.

Agroteknikk er igjen fulltegnet med mer enn 160 utstillere, og utstillingsarealet blir ca. 30 000 kvadratmeter.

Nyheter rett fra Europas største

Agroteknikk åpner dørene 26. november – kun få dager etter Agritechnica i Hannover.

– Det betyr at vi denne gang får nyhetene fra Europas største landbruksmesse direkte til Agroteknikk. Det siste på markedet blir presentert på Lillestrøm, sier Kleppan.

I år satses det enda sterkere på innendørsmekanisering, og en av de fem hallene blir fylt med i-mek-utstyr.

Konsert øker opplevelsen

– I år planlegger vi en egen Agroteknikk-konsert, trolig i Oslo Spektrum, et spesialtilbud til de besøkende. Det vil gjøre turen til Agroteknikk til en sterkere opplevelse. Vi tror konserten vil bli et flott reisemål for par og grupper som ønsker å få med seg mer enn landbruksutstyr. Hvem som spiller er foreløpig en hemmelighet, men det skal bli trøkk, sier Kleppan.

Spisset seminarprogram

– Årets seminarprogram vil bli spisset med færre, men svært aktuelle temaer. Vi arbeider for å trekke med oss sentrale beslutningstakere som foredragsholdere. Gjennom paneldebatter og gode muligheter til å stille spørsmål, legger vi opp til å skape en arena for kommunikasjon med tilhørerne, forteller Kleppan.

Rekruttering til den grønne framtida

Landbruket har stort behov for å rekruttere dyktige mennesker både til bondeyrket og til industri, rådgiving, forskning, forvaltning og mange andre spennende fagområder.

– Agroteknikk ønsker å bidra til å få opp øynene for den spennende grønne økonomien som landbruket vil være en sentral del av i framtida. Vi bygger videre på den store suksessen med samarbeidet med Grønn Utdanning og en rekke kompetansemiljøer fra utstilling i 2012. Vi setter også sterkt fokus på innovasjon sammen med mange spennende aktører, sier Kleppan.

Entusiastisk dugnad

Kleppan har tidligere vært i utstillingskomiteen, men har denne gang det øverste ansvaret som prosjektleder.

– Det ligger et fantastisk grunnlag i den jobben som er gjort med Agroteknikk hvert tredje år siden 1997. Agroteknikk er etablert som norsk landbruks største møteplass og en arena for utvikling av næringa. Den store interessen vi møter blant utstillerne og entusiasmen i bransjen, viser hvor viktig Agroteknikk er. Det er morsomt å lede en slik dugnad som dette i virkeligheten er, sier Kleppan.