AGROTEKNIKK

26-29 november, Norges Varemesse, Lillestrøm

– Denne gang blir det enklere å finne nyhetene på AGROTEKNIKK, lover «nyhetsanker» Bård Svarstad i utstillingskomiteen.

Nyhetene blir sterkere profilert

Nye og spissere krav for å få nyhetsstempel på maskiner og utstyr gjør nyhetskåringen på AGROTEKNIKK mer attraktiv. Vinnerne vil bli sterkere profilert og mer synlig for publikum.

17.08.2015
Tekst: Håvard Simonsen | Foto: Håvard Simonsen, Faktotum


– Vi gir nyhetskonkurransen et løft, og det blir mer spennende å delta og enda gjevere å vinne, sier Bård Svarstad. Svarstad er produktsjef i Felleskjøpet Agri og «nyhetsankeret» i utstillingskomiteen for AGROTEKNIKK.

– Nyheter og utstillinger hører naturlig sammen. For mange er nyhetene det aller viktigste på AGROTEKNIKK. Nå gjør vi det enklere for publikum å finne fram til nyhetene. Nyhetene får dermed mer oppmerksomhet og produsenter og forhandlere får større uttelling, sier Svarstad.

I år åpner AGROTEKNIKK rett i etterkant av Europas største landbruksutstilling, Agritchnica i Hannover, der maskinprodusentene tradisjonelt viser fram sine store nyheter.

– Siden AGROTEKNIKK arrangereres hvert tedje år og Agritchnica hvert andre år, er det sjelden vi har så gode muligheter til å få rykende ferske verdensnyheter til oss. Derfor blir nyhetsverdien av AGROTEKNIKK enda større denne gang, sier Svarstad.

Innen 31. august

Svarstad oppfordrer alle utstillere til å melde inn nye produkter og lanseringer så raskt som mulig, og senest innen fristen 31. august. Innmeldingen skjer på AGROWEB for utstillere som kommer opp ved å klikke på menyen oppe til høyre på denne nettsiden.

– Lansering og visning av nye produkter og tjenester er et viktig trekkplaster, understreker Svarstad.

Gull, sølv og AGRONYHET

Premiering og beskrivelse av nyhetene er litt endret fra tidligere for å gjøre rangeringen tydeligere.

– De største nyhetene kåres med gullaks, de neste får sølvaks, mens alle de øvrige godkjente nyhetene får betegnelsen AGRONYHET. Til vinnerne av gull- og sølvaks har vi designet en ny flott plakett, forteller Svarstad. Premieringen finner offisielt sted under AGROINTRO, som er utstillerfesten på utstillingens første dag 26. november.

 Vinnere av gull- og sølvaks får en flott nydesignet plakett som bevis på nyhetskåringen på AGROTEKNIKK.

Profilering av nyhetene vil skje ved hjelp av medaljesøyler ved produktet og med bannere i vandrehallen og oppslag på informasjonsskjermer rundt om på messa.

Også denne gang kårer AGROTEKNIKK en publikumspris. Kåringen vil foregå ved SMS-avstemming blant de besøkende under messa.

Juryen

Svarstad understreker at han selv ikke sitter i nyhetsjuryen. Den ledes av redaktør Magnus Østby i Bedre Gardsdrift/Ask Media. De øvrige medlemmene er ansvarlig redaktør Iver Gamme i Bondebladet, Norsk Landbruk og Traktor, gårdbruker og teknisk oversetter Tor Rustad, rådgiver Erik Brodshaug i Tine og professor i husdyrmiljø og teknikk Knut Egil Bøe.

– Nyhetskåringen er spennende og morsom. Arbeidet foregår i et nært og fint samarbeid med mediehusene Tun og Ask, som vil sørge for stor publisitet rundt nyhetene i sine blader og digitale kanaler, sier Svarstad.

 

Husk innmeldingsfristen 31. august!