AGROTEKNIKK

26-29 november, Norges Varemesse, Lillestrøm

Gunhild Sæteråsen fra Hurdal, Hans Olav Holann fra Tynset (leder) og Tore Nilsen fra Uvdal i styret for Norsk Limousin inviterer til folkefest når 20-25 livdyr skal auksjoneres bort på Agroteknikk.

Skal selge Limousiner for én million

Norsk Limousin forventer å selge livdyr for rundt en million kroner når de inviterer avlsinteresserte og publikum til livdyrauksjonen Limmo 15 på Agroteknikk søndag 29. november.

04.09.2015
Tekst: Håvard Simonsen | Foto: Håvard Simonsen, Faktotum


Ikke siden Landbruksveka ble holdt på Hellerud har det vært dyr på Norges største landbruksutstilling. Men i år blir det folkefest når avls- og husdyrorganisasjonen Norsk Limousins gjennomfører livdyrauksjon på Lillestrøm. Limmo har siden 2011 vært «årets happening» i limousin-miljøet og blant andre som er opptatt av ammeku og storfekjøtt.

 

– Vi tok selv initiativet til å legge Limmo 15 til Agroteknikk. Vi ser det som en fin mulighet til å profilere limousin-rasen og det aktive miljøet vi har i Norge. I tillegg tror vi husdyrinteresserte og andre vil oppleve auksjonen som underholdende og spennende, sier leder Hans Olav Holann og styremedlemmene Gunhild Sæteråsen og Tore Nilsen i Norsk Limousin.

 

Avlsutvalget i Norsk Limousin vil finne fram til 20-25 dyr som skal selges under auksjonen, og med dagens priser på gode «limousiner» er det snakk om et totalbeløp på rundt én million kroner. Dyrene kan besiktiges fra klokka ni på søndagen, før auksjonarius Håkon Marius Kvæken drar i gang selve auksjonen klokka 12.

 

– Det er stor interesse for limousin her i landet fordi det er verdens mest effektive kjøttferase som gir god økonomi for bonden. Målet med Limmo er å tilby godt avlsmateriale til medlemmer og andre. Samtidig vil vi skape blest rundt rasen og ammekuproduksjon. Og så er det sosialt og underholdende, sier Holann, Sæteråsen og Nilsen, som legger til at Norsk Limousin har 300 medlemmer og er et «rasende aktivt lag».

 

– Dette er et spennende initiativ fra limousin-entusiastene, og det blir moro å få dyr og en skikkelig auksjon på programmet, sier prosjektleder Jarle Kleppan i Agroteknikk.