AGROTEKNIKK

26-29 november, Norges Varemesse, Lillestrøm

Halvard Bøe i 17. mai-stemning med Deutz-Fahr.

Halvard har laget Årets landbruksvideo 2015

Halvard Bøe fra Fogn i Ryfylke har laget Årets landbruksvideo 2015. Bøe sin video konkurrerte med 40 andre bidrag, men utmerket seg med sin gode historieoppbygning og vekslende bildebruk.

03.11.2015
Tekst: Espen Syljuåsen | Foto: Privat


– Det ligger en story bak hele filmen, hvor vi får et veldig godt innblikk i prosessen, og ser folka som jobber med et stort smil, uttaler jurymedlem Fredrik Bye i Ravnfilm, som sammen med de øvrige jurymedlemmene ønsker å gratulere Bøe med den gjeve tittelen.

Harddisken krasjet
Bøes opptak ble opprinnelig gjort tidlig i vekstsesongen, men på tur til Japan for å delta på speiderleir ble harddisken materialet lå på ødelagt, og 17-åringen måtte starte med blanke ark. Opptakene i den endelige videoen er derfor opptak fra andre- og tredjeslåtten.

– Det er redigeringa som tar lengst tid, men en skal jo kjøre samtidig som en skal rekke å gjøre opptak og, sier Bøe, som ved siden av skolen er sjåfør hos Østhus Bygg og Maskin.

Har du noen tips til andre som skal lage video?

– Jeg har filma litt hver dag, og det er jo kanskje det viktigste. At du får så mye og variert materiale som mulig. Deretter bør videoen være kortest mulig, det fokuserte jeg på, forteller en fornøyd vinner, som ser fram til å besøke Agroteknikk senere denne måneden.

Både folk og maskiner
I den litt mer enn to minutter lange videoen blir vi med på slåttonna i Ryfylke, som foregår med slåmaskiner, river og rundballepresser. Bøe leverte sitt bidrag sent, men godt, og var av de som satte stor pris på den utsatte fristen, slik at de fikk med dronebilder fra tredjeslåtten. I tillegg til traktorer og redskap har Bøe husket å få med folka bak, slik at man får fram hele spekteret ved arbeidet. Fra nøkkelen vris om, når dieseltanken må fylles til utstyret er ferdig rengjort.

– Videoen er best fordi den bytter mellom nærbilder, detaljbilder, oversiktsbilder og dronebilder, sier Traktor-journalist Espen Syljuåsen, som får støtte av Jarle Kleppan.

– Dette i kombinasjon med veldig godt teknisk arbeid med klipp, lyd og bilde gir et proft uttrykk, og man får lyst til å se den om igjen, sier en imponert Kleppan.

Juryen som har bedømt de 41 innsendte bidragene i kåringen bestod av Fredrik Bye, daglig leder i Ravnfilm, Espen Syljuåsen, journalist i Traktor og Jarle Kleppan, prosjektkoordinator for Agroteknikk 2015. Hovedpremievinneren vinner et hotellopphold og inngangsbilletter til Agroteknikk, mens de øvrige finalistene mottar én inngangsbillett hver, til en verdi av 250 kroner.

KLIKK HER FOR Å SE ALLE DE 41 INNSENDTE VIDEOENE

Jurymedlem Fredrik Bye er lidenskapelig opptatt av film- og videoproduksjoner, og står blant annet bak Ty-Bø Maskinslags promofilm, som er sett mer enn 45 000 ganger på Youtube (https://www.youtube.com/watch?v=3_GuNciL45A). (Foto: Ravnfilm)