AGROTEKNIKK

26-29 november, Norges Varemesse, Lillestrøm

Messesjef Markus Bischof og kjøkkensjef Rafael Marosek fra Thon Hotel Arena på Lillestrøm stiller med ferske norske råvarer og en stab på 100 personer for å mette messedeltakerne.

Fersk norsk mat, kjapt og i gode porsjoner

10 spisesteder på Varemessa gjør at du ikke trenger å gå langt for å finne en matbit på Agroteknikk.

25.11.2015
Tekst: Karstein Brøndbo | Foto: Karstein Brøndbo


- Vi har planlagt matservering til 27 000 besøkende, pluss minus 5 000, sier Markus Bischof, messesjef hos Thon Hotel Arena på Lillestrøm. – Alt er ferskt, nylaget og fra norske leverandører, og her er det noe for enhver smak fra sushi, tacobuffet, salatbar, store saftige burgere, pølser av ulike typer med alt av tilbehør til kjøttboller i brun saus, marinert svinenakke og ovnsbakt laks, bakverk og smurte bagetter.

Vi vil lar messesjef Bischof lose oss gjennom spisestedene. De første 6 stedene finner du i glassgate fra mellom inngang vest og øst:

  • «Coffee & Bakery» lengst vest har bakverk, bagetter, juicer og mange forskjellige typer kaffe.
  • «Sushi og Salad» er tilpasset smaken hos messedeltaker på Agroteknikk, så der får man også pølser og chiabattas i tillegg til salat og sushi.
  • «Grill og Burger» byr på store, saftige burgere, pølser og chorisopølser med mye tilbehør.
  • «BAR» har nøtter fra Bama, nachos og ellers alle rettigheter med øl, vin og sprit. Her finnes 10 ulike øl fra Frydenlunds pils, via mikrobrygg fra Ægir i Flåm, til Hoegaarden belgisk hveteøl og Crabbie skotsk ingefærøl.
  • «Pasta og pizza» - der sier utvalget seg selv.
  • «Kiosken» nærmest inngang øst har bakverk, pølser, frukt, snacks og sprø, søte grønnsakssnacks.
  • «Cafe Nordic» på vei inn mot hall E har varm mat som marinert svinenakke, kjøttboller i brun saus, ovnsbakt laks, bakverk og bagetter. Der er det også en salatbuffet hvor man kan blande selv hva man vil ha. Messesjef Bischof anbefaler dette spisestedet for allergikere, som her selv kan velge det som passer. Ellers finnes det glutenfrie alternativer både for pølser, pølsebrød og kaker på flere steder.
  • «Bistroen» i andre etasje i hall D ved AgroUng byr på husmannskost med blant annet ovnsbakt laks, kjøttboller, pølser med pommes frites. Her finnes også McCafe fra McDonalds og Arne & Carlos strikkekafè
  • «Food Court» mellom hall C og D er en restaurant med tacobuffet.
  • «Restaurant Mezzaninen» over glassgata har en stor lunsjbuffet med varierende retter, varmretter, koldtbord og desserter som på hotellet. Maten på Agroteknikk er ellers tilpasset messedeltakere som vil ha med seg mest mulig av messa. Derfor finner man ikke a la carte, som tar for lang tid.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Spisestedene på Agroteknikk

Norske leverandører
- TINE leverer varer to dager i uka. Vi får laks fra Lerøy og frukt og grønnsaker fra Bama seks dager i uka. Asko leverer fem dager i uka inkludert kjøtt fra Nortura, og så får vi en direktelevering fra Nortura på lørdag hvis det trengs, forteller Bischof.

1100 sitteplasser venter
- Selv om vi har 1100 sitteplasser til sammen på spisestedene, kan det av og til være press på sitteplassene. Da kan du ta med maten til AgroTelt mellom hall B og C, inn på stands med sittegrupper, eller hvorfor ikke sette seg i en traktor, spøker Rafael Marosek, messekjøkkensjef hos Thon Hotel Arena.

Stor stab ønsker velkommen
- Vi ønsker hjertelig velkommen, og håper alle storkoser seg, sier Marosek. Han har med seg 30 kokker, 35 selgere og servitører, 12 oppryddere, 8 oppvaskere og 5 altmuligmenn og –damer som skal sørge for en matserveringen som går på skinner.

– Det blir spennende å følge med på hva 27 000 gjester velger på menyen, avslutter kjøkkensjefen.